Ravioli van kreeft in bisquesaus![Ravioli van kreeften in bisque van kreeft](/nl/wp-content/uploads/2020/09/Ravioli-van-kreeften-in-bisque-van-kreeft-225x300.jpg)
Ingrediënten :
- 500 gr. bloem De Lecco semola
- 1 ei
- rest van ½ gekookte kreeft
- 2 eetlepels mascarpone
- Parmezaanse kaas
- 1 gesneden ui
- 2 doosjes tomatenpuree
- karkassen van gekookte kreeft
- een beetje gemalen peterselie
- peper en zout
- olijfolie
- groot glas droge witte wijn
- een scheutje whisky
- takje tijm en laurier
- 250 ml room
- een beetje bloem om te binden
- blaadjes basilicum als versiering
Bereiding :
- Doe eerst de olijfolie in een grote pot en laat hierin de ui een beetje bakken.
- Voeg er daarna de karkassen van de kreeft aan toe en bak gedurende enkele minuten.
- Voeg nu de tomatenpuree toe en roer om.
- Flambeer vervolgens de kreeft met de whisky (zet de dampkap uit en hou kinderen op afstand).
- Als de vlammen gedoofd zijn, bestrooien met de bloem. Voeg daarna de witte wijn, laurier, tijm en water toe tot de karkassen onderstaan. Laat een tiental minuten goed doorkoken.
- Terwijl de soep kookt, zet je een grote pot met gezouten water op voor de ravioli.
- Zeef de soep, maak af met peper en zout. Voeg de room toe en hou ten slotte zachtjes warm.
- Maak verder de ravioli door de bloem en het ei te mengen (een pastamachine is makkelijker, maar het kan ook met de hand). Snij de vellen op maat van een ronde serveer-ring of raviolivorm zoals op de foto.
- Maak aansluitend de vulling: cutter de kreeft, voeg de mascarpone en Parmezaanse kaas toe naar smaak. Doe er de gehakte peterselie bij en breng op smaak met peper en zout.
- Vul nu de ravioli met een hoopje vulling, sluit de randen goed af en druk de lucht eruit door ze tussen je handpalmen te houden en licht aan te drukken.
- Kook ze daarna drie minuten beetgaar in het kookwater.
- Giet een beetje soep als bodem in een diep bord en leg er naar smaak twee à drie ravioli ’s in het midden. Garneer met een blaadje basilicum
- Schenk ten slotte één van de bijgepaste wijntjes uit.
- Proef en geniet.
Smakelijk!